فرز مینیاتوری و انگشتی


کمی صبر کنید...
ترتیب نمایش:

معرفی فرز مینیاتوری و انگشتی

استفاده از دستگاه‌های فرز در صنایع مختلف به منظور برش چوب، فلز و حتی صاف کردن لبه‌ها امروزه بسیار رایج شده است. این دستگاه‌ها با ویژگی‌های منحصر به فرد خود، مورد استفاده قرار می‌گیرند، از جمله انواع فرز می­توان به فرز انگشتی و مینیاتوری اشاره کرد که در ادامه ین مطلب به جزییات بیش­تری راجع به آن­ها می­پردازیم. 

معرفی فرز مینیاتوری

فرز مینیاتوری، جزو کوچک‌ترین و پرکاربردترین اعضای خانواده‌ی فرزها است که کاربردهای بسیار گسترده‌ای دارد. از صنعتی تا هنری و خانگی، از آن به عنوان ابزاری کارآمد استفاده می‌شود. این دستگاه در مدل‌های مختلف و با نوعی کار و ساختار متفاوت عرضه می‌شود، اما توانایی کارکرد آن‌ها به طور کلی یکسان است. ممکن است این دستگاه‌ها به شکل شارژی، برقی، پدالی یا خرطومی و یا نوع‌های دیگر موجود باشند. طیف وسیع کاربردهای فرز مینیاتوری باعث شده تا این نوع از فرزها جزو پرفروش‌ترین و محبوب‌ترین دستگاه‌های فرز در بازار باشند. همچنین، این دستگاه‌ها بیشترین تنوع در ابزارهای مصرفی را دارند. از حکاکی روی چوب، سنگ، شیشه، چرم و سایر مواد تا منبت‌کاری، صنایع دستی، مجسمه‌سازی و سایر کاربردهای صنعتی و هنری، از فرز مینیاتوری بهره می‌برند. فرز مینیاتوری به دلیل اندازه کوچکش مینیاتوری نامیده می‌شود. 

کاردبردهای انواع فرز مینیاتوری

فرز مینیاتوری کاربردهای متنوعی دارد که از جمله آن­ها می­توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. حکاکی روی متریال‌های مختلف: فرز مینیاتوری برای حکاکی بر روی مواد چون چوب، فلز، چرم، پلاستیک، و حتی شیشه به کار می‌رود. با تعویض ابزارها یا سری‌های فرز مینیاتوری، می‌توان بر روی مواد مختلف حکاکی انجام داد.
  2. کنده کاری روی چوب و مواد دیگر: کنده کاری یکی از کاربردهای اصلی فرز مینیاتوری است. این فرزها می‌توانند به عنوان جایگزینی برای منبت دستی در منبت‌کاری روی چوب عمل کنند.
  3. مجسمه‌سازی: مجسمه‌سازان از فرز مینیاتوری برای حجم‌دهی و تراشیدن مواد مختلف مانند گچ، گِل، سفال، شیشه، فلزات، چوب و پلاستیک استفاده می‌کنند.
  4. تراش و فرز کاری صنعتی: فرز مینیاتوری برای تراش و فرز کاری فلزات، قطعات فلزی، جای جوش و سنگ‌کاری لبه‌های لوله و پروفیل‌های فلزی نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  5. برشکاری: با استفاده از انواع تیغ‌های فرز یا پولکی‌های برش، می‌توان کار برشکاری را با فرز مینیاتوری انجام داد، البته کاربردهای ظریف‌تر و محدودتری دارد.

فرز مینیاتوری به عنوان یک ابزار چندمنظوره، می‌تواند در حکاکی، کنده کاری، مجسمه‌سازی، تراش و فرز کاری صنعتی و برشکاری بر روی مواد مختلف از جمله چرم و شیشه مورد استفاده قرار گیرد.

فرز انگشتی

فرز انگشتی یا سنگ انگشتی جزو دستگاه‌های فرز در خانواده‌ی گسترده‌ای از ابزارهای فرز است. این ابزار نسبت به فرز مینیاتوری کمی بزرگ‌تر است و از سنگ فرز کوچک‌تر است. فرز انگشتی در دو نوع گلو بلند و گلو کوتاه عرضه می‌شود. این نوع فرز، یک فرز مستقیم است که شفت خروجی یا اسپیندل آن در یک خط با شفت خروجی موتور قرار دارد. بر خلاف سنگ فرز یا مینی فرز که زاویه 90 درجه نسبت به موتور دارند، فرز انگشتی در یک راستا قرار دارد. این نوع فرز، صنعتی‌تر از فرز مینیاتوری است و بیشتر برای کارهای تراش استفاده می‌شود. با این حال، با توجه به اندازه و ابعاد کوچک‌تر، برای انجام کارهای دقیق‌تر نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. ابزارهای مورد استفاده برای فرز انگشتی نیز نسبت به سنگ فرز یا مینی فرز، ظریف‌تر و کاملاً متفاوت هستند. یکی از مشخصه‌های اصلی فرز انگشتی، سایز کولت 6 میلی‌متری آن است. برخی از مدل‌ها این امکان را دارند که کولت 8 میلی‌متری را نیز پذیرفته و استفاده کنند. برخی از فرزهای انگشتی حتی دارای قابلیت نصب کولت‌های 6 و 8 میلی‌متری هستند. فرز انگشتی علاوه بر کاربردهای تراش و فرز، برای حکاکی نیز استفاده می‌شود. مانند فرز مینیاتوری، برای کارهای ظریف همچنین مورد استفاده قرار می‌گیرد.

انواع فرز مینیاتوری و انگشتی

فرزهای مینیاتوری به صورت گسترده در بازار موجودند و دارای انواع مختلفی هستند که هر کدام ویژگی‌ها و کاربردهای منحصر به فرد خود را دارند. این انواع ممکن است شامل فرزهای شارژی با قابلیت حرکت بی‌سیم، فرزهای برقی با قدرت بیشتر، فرزهای پدالی برای کنترل دستگاه با پایانه پا، و فرزهای خرطومی با قابلیت دسترسی به نقاط دشوار را شامل شوند. راجع به فرزهای انگشتی نیز دارای دو نوع متفاوت هستند: فرز انگشتی با گلو بلند و فرز انگشتی با گلو کوتاه.

نکاتی که هنگام خرید باید به آن­ها توجه کنید

هنگام خرید فرز مینیاتوری و انگشتی، نکات زیر را در نظر بگیرید:

  • نوع استفاده و نیازهای کاری خود را مشخص کنید.
  • قدرت و عملکرد موتور، سرعت چرخش و ویژگی‌های فنی را بررسی کنید.
  • اندازه و ابعاد مناسب برای نیازهای کاری خود را انتخاب کنید.
  • از برند و کیفیت ساخت معتبر استفاده کنید.
  • وجود قطعات جانبی و تعویضی مهم است.
  • قابلیت‌های اضافی و موردنیاز خود را ارزیابی کنید.
  • گارانتی و خدمات پس از فروش را بررسی کنید.
  • بودجه خود را مشخص کنید و با کیفیت و ویژگی‌های مد نظرتان هماهنگ کنید.
  • اگر ممکن است، دستگاه را قبل از خرید بررسی کنید و آن را تست کنید.

بهترین برندهای فرز انگشتی و مینیاتوری

در بازار، برندهای متعددی از فرزهای انگشتی و مینیاتوری وجود دارند که هرکدام ویژگی‌ها و کیفیت مختلفی دارند. میان برندهای معروف می‌توان به "سیلور" (SILVER)، "اینهل" (EINHELL)، "رونیکس" (RONIX)، "هیوندای" (HYUNDAI)، "کرون" (CROWN)، "درمل" (DREMEL) و "محک" (MAHAK) اشاره کرد. بین این برندها، برخی از آنها به دلیل کیفیت ساخت، قابلیت‌های فنی برجسته، گستردگی ابزارهای مصرفی، و خدمات پس از فروش مورد توجه هستند.

قیمت فرز انگشتی و مینیاتوری

معمولاً قیمت فرزهای مینیاتوری و انگشتی متناسب با ویژگی‌ها، ابعاد، قدرت موتور، و برند دستگاه‌ها متغیر است. قیمت‌ها بسته به مارکت و مکان خرید ممکن است متفاوت باشند. فرزهای مینیاتوری معمولاً در رنج قیمت متنوعی قرار دارند که ممکن است از مدل به مدل متفاوت باشد. همچنین، فرزهای انگشتی نیز در رده قیمتی مشابه و متغیری واقع می‌شوند، با این تفاوت که چون اندازه و قدرت کمی بزرگ‌تر از مینیاتوری هستند، ممکن است گران‌تر باشند.  مهم است که در هنگام خرید دقت شود که قیمت دستگاه به کیفیت ساخت، ویژگی‌ها، و استفاده موردنظر شما نسبت داده شود. بهتر است از فروشگاه‌ها و منابع معتبر خرید کنید تا اطمینان حاصل شود که قیمت به عنوان نشانگر کیفیت و کارایی دستگاه موردنظرتان تعیین شده است.

دسته‌بندی